2010. július 15., csütörtök

Házi krémes


Hozzávalók a krémhez:
1 liter tej
4 csomag vaníliás pudingpor
9 tojás fehérje
20 dkg cukor

A lapokhoz:
25 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojás
csipet só
1 dl tejföl
1 ek ecet

25 dkg lisztet, 15 dkg margarint, 1 tojást, egy csipet sót, 1 dl tejfölt, 1 ek ecetet jól összedolgozunk. Két vékony lapot sütünk belkőle a közepes tepsink hátán.
Krémhez 2 dl tejet a 4 csomag pudingporral és 10 deka cukorral csomómentesre kavarunk, maj a maradék 8 dl forrásban lévő tejhez csorgatjuk. Nem kell megijjedni, ha csomós, később elsimulnak. Oda ne égjen! A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és ezt is a fővő krémhez adagoljuk. Két percig együt főzzük, kavargatjuk. Melegen ráöntjük az első lapra, majd befedjük a másik lappal. A szakácskönyvvel egybehangzóan állítom, hogy igazi sikerélmény, nem nyomódik ki a krém. 15 darab lett belőle a közepes tepsimben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails