2010. július 15., csütörtök
Máglyarakás
Hozzávalók egy kis tepsihez:
30 dkg kalács
6 dl tej
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukros darált dió, kristálycukrot
6 dkg cukor
3 nagy alma
1 kis üveg baracklekvár
mazsola
Elkészítés:
A tejben elhabarjuk a 4 tojássárgáját, beletesszük a vaníliás cukrot, kristálycukrot. A szeletekre vágott kalácsot jól megtunkoljuk a tejben, majd a kikent tepsi alját kirakjuk vele. Erre egy vékony réteg lekvár kerül, majd dió, mazsola. Újabb réteg kalács, lekvár, dió, mazsola. A tetejére halmozzuk a 3 reszelt almát.
180 fokos sütőbe toljuk, kb 40 percre. Ezalatt a 4 tojásfehérjéből 2 kanál lekvárral habot verünk. Ezt a habot rápakoljuk a máglyarakás tetejére és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe. Amíg kap egy kis színt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése