2010. július 13., kedd

Mézes puszedli


Hozzávalók:
12,5 dkg margarin, 12,5 dkg méz, 3 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 púpos evőkanál tejföl, 1 citrom reszelt héja és leve, 45 dkg liszt, fél csomag sütőpor, csipet só, mézeskalács fűszerkeverék (vagy őrölt szegfűszeg, fahéj ...)
Tetejére: 100 gr ét tortabevonó, kb. 30 gramm margarin

Elkészítés:
A margarint és a mézet egy edénybe teszem, és szépen lassan felmelegítem. Ezt követően a tojássárgáját a cukorral kikeverem habosra, majd hozzáadom a tejfölt, a citromhéjat és a citromlevet, és jól összekeverem.
Külön összekeverem a szilárd hozzávalókat: a lisztet a sóval, a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a mézes masszába teszem. Lágy tészta lesz belőle. Golyókat formálok belőle, és zsírozott, lisztezett tepsibe rakom, és kisütöm. Hamar megsül.
(Hopsz, majdnem elfelejtettem, az eredeti recept szerint egy napig kell a tésztát pihentetni a hűtőben, én nem tettem, de így is okés lett) :))
Ha kihűlt harmadannyi margarinnal megolvasztott étcsokiba mártom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails