2010. július 15., csütörtök
Ostyás őzgerinc
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag főzős csokoládés pudingpor
2 tojás elhabarva
2 ek kakaó
1 marék mazsola
6 lap ostya kicsire{de nem morzsásra}összetörve
ízlés szerint rum vagy rumaroma
Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat a porcukorral,belekeverjük a pudingot,a mazsolát és a kakaót,majd óvatosan a tojásokat.Alaposan elkeverjük,majd levesszük a vízgőzről és azon nyomban belekeverjük az ostyát és a rumot.Nagyon jól elkeverjük,hogy az ostyát mindenütt érje a krém.
Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával{a szélén jócskán túlérjen a fólia}és a meleg keveréket beleöntjük egyenletesen elosztva.Fakanállal jól lenyomkodjuk,majd az alufóliaszéleket ráhajtjuk és a kezünkkel még mindig jól megnyomkodjuk.
Legjobb egész éjszaka pihenni hagyni de ha nagyon sietős akkor meleg helyen tartva 4-5 óra múlva fogyasztható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése