2010. július 19., hétfő

Pirított máj magyarosan


Hozzávalók:
80 dkg sertés vagy csirke máj
3 paradicsom
2 fehér paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pár karika füstölt kolbász
1 kk törött pirospaprika
majoránna
bors, só

Elkészítése:
Kevés olajon kicsit megpirítom a felcsíkozott májat. Hozzáadom a feldarabolt vöröshagymát, felkarikázott paprikát, paradicsomot, kolbászt és a zúzott fokhagymát. Fűszerezem majoránnával, borssal. Ha szükséges pici vizet öntök alá. Közép erős lángon 10-15 percig együtt párolom, pirítom. Mikor már majdnem kész megszórom a pirospaprikával a színe miatt.
A legvégén sózom. Párolt rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails