2010. július 19., hétfő

Téli fagyi


* 25 dkg margarin
* 2 dkg kakaópor
* 20 dkg porcukor
* 8 dkg tejpor
* 8 db fagyitölcsér
* 10 dkg étcsokoládé
* 2 evőkanál étolaj

A margarin felét megolvasztjuk, a másik felét a kakaóporral, a porcukorral és a tejporral simára keverjük.
Ezután hozzáadjuk a meleg margarint és 1 dl forró vizet, és habverővel habosra keverjük. A krémet habzsákba töltjük, a tölcsérekbe nyomjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk a tölcsérek tetejét, majd a csokibevonat megdermedéséig visszatesszük a fagyikat a hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails