2010. július 18., vasárnap

Pita-kenyérke gyroshoz


Hozzávalók 8 darabhoz:
fél kg liszt
1 tk só
1 tk cukor
1 dl tej
1/2 kocka friss élesztő
400 ml víz
2 ek olivaolaj
1 tk morzsolt kakukkfű
1 tk morzsolt oregano

Az élesztőt elmorzsolom a cukrozott langyos tejben. A lisztet beleszitálom a dagasztógép táljába, hozzáadom a sót, a fűszereket, beleöntöm a felfutott élesztőt, majd az olajat és a vizet és 20 perc alatt ruganyos, fényes tésztát dagasztok. Tiszta konyharuhával letakarom, és a duplájára kelesztem. Gyúródeszkára teszem, nyolc részre vágom, egyenként átgyúrom, labdacsokat formálok, letakarom és hagyom pihenni, míg a sütő 250 fokra melegedik. Egy kis edényben vizet rakok a sütő aljába. A tészta labdákat nyújtófával laposra nyújtom, nagyjából kerekre formálom, és a forró sütőben megsütöm. Gyönyörűen felpúposodik, ha kicsit tovább sütöm, ropogósabb lesz és egy kis színt is kap. Hatalmas, betölthető zseb van rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails