2010. július 19., hétfő

Meggyes kocka


Hozzávalók:
* 3 zacskó vaníliáscukor
* 3 dl joghurt
* 3 db tojás
* 80 g vaj
* 1 evőkanál sütőpor
* 150 g porcukor
* 150 g finomliszt
* 150 g rétesliszt
* 500 g meggy (befőtt)
* 3 evőkanál darált dió vagy apróra vágott mandula

Elkészítés módja: A vajat olvasszuk fel, öntsük egy mélyebb edénybe. Adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a joghurtot. Tegyük az edénybe a sütőporral elkevert, átszitált lisztet is, majd kézi mixerrel alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. A tészta felét öntsük egy tálba, keverjük hozzá a diót. Mindkét tésztát alaposan dolgozzuk össze. Egy 35x25 cm-es tepsit borítsunk be sütőpapírral. Kanalazzuk bele a világos, majd halmozzuk rá a barna tésztát. A meggyet csepegtessük le, magozzuk ki és rakjuk a tésztára. Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük 20 percig a süteményt, majd kockázzuk fel, és szórjuk meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails