2010. július 13., kedd
Szilvás gombóc
Hozzávalók:
kb. 1 kg krumpli, 1 tojás, só, liszt, amennyit felvesz, cukor, fahéj, szilva, zsemlemorzsa, kis olaj
Elkészítés:
A krumplikat megpucoljuk, darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomóval összenyomjuk. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. Az sem jó, ha túl lágy, akkor hamar szétfő, ha kemény, akkor meg nem élvezetes enni. Összegyúrjuk, majd kinyújtjuk kb, 0,5 cm-es vastagságúra és négyzet alakokra elvagdossuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy-egy fahéjas cukorba mártogatott szilvadarabkát, és a négyzetek négy sarkát összeillesztjük, és gombóccá formáljuk.
Sós vízben kifőzzük. Ha megfőtt, szűrővel kiszedjük, lecsepegtetjük, és kis olajban megpirított zsemlemorzsába forgatjuk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése