2010. július 14., szerda

Tojáskrémes csokikocka


Tojáskrémes csokikocka

Hozzávalók:
6 db tojás
6 ek. cukor
10 dkg csoki
2 ek. liszt
1 sütőpor

Krémhez:
12 dkg cukor
4 db tojássárgája
1 db egész tojás
2 db vaníliáscukor
1 dl tej

15 dkg margarin

Elkészítés:
A csokiból egy keveset lereszelünk a díszítéshez, és félre tesszük.
A maradék csokit felovasszuk.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az olvasztottcsokit, a sütőport és a lisztet, legvégén a tojások kemény habját. Sütőpapírral bélelt nagy gázos tepsibe öntjük. 180 fokon 20 percig sütjük.
Közben a krémhez az összes hozzávalót a margarinon kívül egy lábasban sűrűre főzzük, állandó kevergetés mellett.
Ha kihűlt, botmixerrel alaposan pépesítjük, a jól kikevert margarinnal összedolgozzuk.
A kihült piskótát keresztbe kettévágjuk, rárenjük a krém 2/3-át, rárakjuk a piskóta másik felét és bekenjük a tetejét a maradék krémmel.
A félretett csokiforgáccsal megszórjuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és akkor szépen lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails