2010. július 6., kedd
Angol süti
Tésztához:
300 g liszt
300 g porcukor
250 g margarin
9 db tojás
1 cs sütőpor
1-1 cs vanília-, puncs-, és csokoládé ízű pudingpor
csipetnyi só
Krémhez:
2 cs vanília ízű pudingpor
5 dl tej
csipetnyi só
2 cs vaníliáscukor
200 g porcukor
250 g margarin
Mázhoz:
100 g étcsokoládés tortabevonó
50 g margarin
2 ek kakaópor
A tészta elkészítése:
1.A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük.
2.Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
3.Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük.
4.A margarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
5.Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
6.Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
1.A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
2.A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
3.A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot.
A csokimáz elkészítése:
1.A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
2.Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése