2010. július 6., kedd
Márványos brownie
A formákhoz (6 db IKEA mini szuffléforma):
egy kanál puha vaj
két ek cukrozatlan kakaópor
A csokis masszához:
127 g 60%-os csokoládé (haladóknak 70%)
127 g vaj
2 nagy tojás
3/4 pohár cukor
1/2 pohár liszt
egy csipet só
A krémsajtos masszához:
1/4 pohár cukor
250 g Philadelphia sajtkrém
1 tk vaniliaesszencia
1.A formákat kivajazzuk, kakaóporral "kilisztezzük".
2.A krémsajtos massza hozzávalóit robotgéppel kikavarjuk.
3.A csokis masszához vízfürdő felett felolvasztjuk a vajat és a csokoládét. Mikor kissé kihűl, hozzákavarjuk a többi hozzávalót. Csak épp addig keverjük, amíg homogénné nem válik.
4.A kis formákat kétharmadig töltjük a csokis masszával, majd egyenlően elosztjuk a sajtkrémet is a tetejükön. Egy villával 2-3 kavaró mozdulattal márványos mintát varázsolunk és már toljuk is be a 150 fokos sütőbe.
5.Pontosan 35 percig sütöttem. Kicsit kiemelkedett a formából és minden félelmem ellenére nagyon szépen ki lehetett őket borítani. Nagyon-nagyon finom!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése