2010. július 6., kedd

Néger kocka


Tésztához:
20 dkg cukor
4 tojássárgája
5 dkg zsír
2 dkg kakaó
1cs sütőpor
20 dkg liszt
12 ek tej

Habhoz:
20 dkg cukor
4 tojásfehérje

Tetejére:
csokimáz

Elkészítése:
1.A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük.
2.Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet.
3.Az egész masszát simára keverjük.
4.Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük (kb. 20x30 cm-esbe), közepes hőfokon (kb. 180 fokon) sütjük.
5.Elkészítjük a habot: a tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük (kb.15 perc elég).
6.Ha a tészta megsült, még melegen a tetejére kenjük a közben elkészült habot.
7.Langyos sütőben megszárítjuk (kb. 10 perc alatt)!
8.Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails