2010. július 8., csütörtök
Tejszínes gombás csirkemell
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 kisebb fej vöröshagyma
Vaj
Só
Őrölt bors
Borsikafű
1 cs. petrezselyem zöldje
1 ek liszt
2 dl tejszín
2 dl tej
15 dkg gomba
Elkészítés:
A gombát mossuk meg és karikázzuk fel.
Vágjuk apróra a hagymát a csirkemellet, pedig csíkokra. Szintén vágjuk apróra a petrezselyemzöldet is.
Vajban pirítsuk üvegesre a hagymát. Ha megvan, keverjük bele a csíkokra vágott csirkemellet.
Sózzuk borsozzuk meg tegyük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és szórjuk meg egy kis borsikafűvel.
Folyamatosan kevergetve kb. 4-5 percig, pirítsuk az egészet.
Ha letelt az idő tegyük hozzá az összevágott gombát és újabb 4-5 percig pirítsuk.
Ezt követően tegyünk az egészbe 1 ek lisztet, öntsük bele a tejszínt és a tejet.
Az egészet keverjük össze.
Kb. 3-4 perc alatt az egészet, jól összeforraljuk és készen is, van.
A tejszínes gombás csirkemellet párolt rizzsel tálalhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése