2010. július 14., szerda

Gyümölcskocka sütés nélkül


Hozzávalók: 1 kg meggy, 20 evőkanál cukor, kevés fahéj, 20 evőkanál búzadara, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 L tej, cukor, 2 dl tejszín

Elkészítés: 1 liter vizet 20 evőkanál cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. ( kb. 5 – 8 perc ) Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát. 2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük. Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük, nagyobb kockákra szeleteljük.

Megjegyzés:

Én most nem friss meggyel, hanem 2 kis üveges meggyel készítettem, ezért nem vízzel főztem fel, hanem a meggy levével, igaz ez csak kb. 0.5 L lett, így a többit pótoltam csak a vízzel. Ebben az esetben fele mennyiségű cukrot használtam.

Még annyit változtattam a recepten, hogy a meggyes- darás és a pudingos rész közé babapiskótát tettem. Ha így készítitek akkor egy éjszakát mindenképpen állnia kell a sütinek, mert különben nem lehet szeletelni. Kb. 4 dl tejszínt használtam.

34 * 26 cm-es tepsiben készült.

Nyáron kitűnő édesség. Szerintem meggyel a legjobb, de lehet cseresznyével, reszelt almával is készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails