2010. július 14., szerda

Ostyás szelet


10 db ostyalaphoz

25 dkg kristálycukor, 5 tojás, 35 dkg margarin, 15 dkg darált dió, 35 dkg darált keksz, 2 kanál kakaó, kis rum

A margarint a cukorral és a tojásokkal gőz felett összefőzöm (csak amíg a margarin jól felolvad), majd ha egy kicsit kihűlt, hozzáteszem a darált kekszet, a darált diót, a kakaót és a rumot. Jól összedolgozom és kissé bevizezett ostyalapok közé kenem, majd végül feltekerem. Hagyom állni egy órát, amíg az ostya magába szívja a krémet, és aztán már lehet is kétujjnyi szeletekre vágva tálalni.

Sokszor feltekerés nélkül készítem, úgy is nagyon finom, akkor nem is szoktam bevizezni az ostyalapokat. A család szereti, mert nem olyan émelyítően édes az íze, mint a keleti csemegének (amihez meg kell pirítani a cukrot).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails