2010. július 4., vasárnap

Szecsuáni sertés


Hozzávalók:
50 dkg sertés szűzpecsenye
2 ek kukoricakeményítő
5 ek szójaszósz
1 ek fehérborecet

2,8 dl víz
2 ek mogyoróolaj
2 póréhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 cukkíni
1 sárgarépa
1 csipet csilipehely

Elkészítése:
1.A húst felkockázzuk és összekeverjük 2 evőkanálnyi szójaszósszal és a csilipehellyel. Fél órára hűtőbe tesszük.
2.Azalatt összevágjuk a zöldségeket: a cukkínit, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeleteljük; a póréhagymát vékony szeletekre karikázzuk.
3.Egy tálban simára keverjük a vizet, fehérborecetet, 3 evőkanál szójaszószt és a keményítőt. Állni hagyjuk.
4.Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál mogyoróolajat felhevítünk. Beletesszük a húst és keverve, rázva megsütjük benne. (10 perc)
5.Ha kész, kiszedjük a húst és félretesszük. Ismét olajat hevítünk, belerakjuk a póréhagymát és a kaliforniai paprikát. 2-3 percig rázogatva sütjük.
6.Beletesszük a cukkínit, a sárgarépát, a sót és további 2 percig sütjük.
7.Hozzárakjuk a húst és a keményítős lét. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Rizzsel azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails